Utiliteit

Utiliteit is een woord dat geregeld voorkomt in de installatietechniek. Utiliteit is de mate waarin iets bruikbaar is of een toestel dat zijn nut bewijst. In beginsel hebben utiliteitsgebouwen geen woonbestemming. Er zijn verschillende voorbeelden van gebouwen die wel onder utiliteit vallen.  De gebouwen van bijvoorbeeld de overheid of grote zorginstellingen en ziekenhuizen maar ook scholen en opleidingsinstituten. Fabrieken en andere bedrijven waar producten worden vervaardigd horen ook bij gebouwen die een bepaald nut hebben, daarom vallen ze ook onder de noemer utiliteit. Utiliteitsgebouwen zijn vaak multidisciplinair . Dat wil zeggen dat er aannemers van verschillende disciplines nodig zijn om het gebouw en haar installaties goed te kunnen onderhouden. 

GBS installatietechniek heeft ruime ervaring met het leveren van diensten aan klanten in de utiliteit. Het lezen van technische tekeningen en werkomschrijvingen en het werken met gebouw beheer systemen is ons niet vreemd. Daarbij staan wij voorop als het gaat om veiligheid van de klant maar ook van onze monteurs. De techniek staat niet stil. Wij werken daarom met de nieuwste technieken en apparatuur om uw installatie up to date te houden.  Daarbij zijn wij multidisciplinair inzetbaar en kunnen we ook de storing opvolging voor u verzorgen.

Woningbouw

We stellen met z’n allen steeds hogere eisen aan onze woning. Deels opgedragen door de regering met betrekking tot de energietransitie maar deels ook door onze eigen bewustwording in verband met de  klimaatverandering. Daarnaast raken we meer en meer gewend aan de hoge mate van comfort die we voor onszelf en ons gezin kunnen creëren. GBS installatietechniek weet dat als geen ander. Van een eenvoudig lichtknopje tot het superslimme Smart Home domotica systeem en van riolering tot duurzame oplossingen voor bijvoorbeeld verwarming. We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe concepten en technologieën om onze service en diensten nog beter te laten aansluiten op de wensen en behoeften van de bewoners. Door de nieuwste innovaties zijn de mogelijkheden op dit moment bijna ontelbaar. GBS installatietechniek houdt de ontwikkelingen op installatie gebied voortdurend in de gaten. Zodoende kunt u bij ons terecht voor advies, installatie en onderhoud voor alle denkbare Electrische- en Werktuigkundige-installaties in uw woning 

Wij leveren onze diensten aan zowel woningbouwcorporaties als particuliere eigenaren.

Neem vrijblijvend contact met ons op zodat wij uw wensen kunnen bespreken.

Midden- en kleinbedrijf

Voor uw winkelpand of horecagelegenheid kunt u bij ons  terecht voor een breed pakket aan technieken. U kunt hierbij denken aan:

 • Water, gas en sanitair
 • Verwarming
 • Duurzame energie
 • Ventilatie en luchtbehandeling
 • Koeling

Wij kunnen service bieden en onderhoud verrichten aan al uw technische installaties.

Tijdens een inspectiebezoek controleren wij uw installatie op een juiste werking en inspecteren wij uw installatie op beginnende (onderhoudsgevoelige) slijtage. Op uw verzoek verhelpen wij kleine technische mankementen voordat het grote problemen worden. Grote verborgen gebreken komen tijdens de inspectie aan het licht. Wij bieden voor alle voorkomende uitdagingen een juiste aanpak.

Particulieren

Wij leveren een breed scala aan diensten voor particulieren aan de technische installaties in en om het huis. Denk hierbij aan:

 

 • Radiatoren vervangen inclusief kranen, knoppen en ventielen.
 • Sanitair kranen vervangen en of lekkages verhelpen
 • Cv ketel montage, onderhoud en storingen
 • Algemene lekkages
 • Mechanische ventilatie montage , onderhoud en storingen
 • Airco split units en warmtepompen montage, onderhoud en storingen, exclusief koudemiddelen
 • Boiler montage, onderhoud en storingen
 • Aanleggen waterleiding (buitenkraan)
 • Doorspoelen vloerverwarming leidingen
 • Montage, vervangen circulatiepompen voor cv en vloerverwarming en opvoerpompen
 • Hogedrukreiniging (water en lucht)

Neem vrijblijvend contact met ons op zodat wij uw wensen kunnen bespreken.

GBS Installatietechniek VOF

Voor vragen en of een contactverzoek kunt u onderstaand formulier invullen. Dan zullen wij uw vraag of verzoek zo spoedig mogelijk behandelen.

Bolderweg 2
Gebouw E unit 19
1332 AT Almere

Neem contact met ons op